FNT. Actul III: Iulius Caesar

O, cate veacuri / Vor repeta mereu mareata scena / In state ce-or s-apara si in limbi / Ce nimeni inca n-a vorbit!

Era a doua oara cand luam la pasi marunti un decor din spectacolele lui Silviu Purcarete. Prima data a fost in 2009, in decorul de la Faust, iar acum in cadrul FNT-ului, in spatiul imaginat de Dragos Buhagiar pentru Iulius Caesar. Trebuie sa recunosc ca ma asteptam la un decor fastuos, insa am descoperit un spatiu minimal punctat de cateva elemente ce se transforma de la prima pana la ultima scena, creand imagini absolut surpinzatoare.

Textul il stiam din facultate, cand il priveam din alte unghiuri, insa acum am fost uimit de cat de actual este. Brutus si colegii sai senatori republicani isi unesc fortele impotriva lui Caesar, insa odata cu asasinarea conducatorului cu porniri dictatoriale, nu se instaureaza ordinea, ci se delantuie iadul.

Dintotdeauna am fost fascinat de estetica lui Purcarete si nu imi dau seama daca din cauza faptului ca rezonez foarte mult cu tot ce face sau pentru ca in multe spectacole am impresia ca ma pierd in cosmarurile lui sau ale mele.

 

IULIUS CAESAR

de William Shakespeare

Regia: Silviu Purcărete

Scenografia: Dragos Buhagiar

Muzica originala: Vasile Sirli

Video: Cristian Pascariu

Asistent de regie: Istvan Albu

Distributie: Zsolt Bogdan, Miklos Bacs, Gabor Viola, Szabolcs Balla, Emoke Kato, Eniko Gyorgyjakab, Csilla Albert, Balazs Bodolai, Aron Dimeny, Lorand Vata, Melinda Kantor, Lorand Farkas, Alpar Fogarasi, Sandor Keresztes, Robert Laczko Vass, Ervin Szucs, Janos Platz
Teatrul Maghiar de Stat, Cluj

 

Foto& ilustratii: Cosmiq

A sea of kisses,

  • Cq

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*